terjumpa sehelai rambut dalam makanan pun sudah cukup untuk mematikan selera..
apatah lagi menyuapkan makanan yang diperbuat daripada rambut..
kicap yang pada mulanya dibuat daripada kacang soya telah dibioteknologikan oleh orang china dengan menukarkan kacang soya kepada rambut manusia..
wow!hebat bukan?sebab rambut adalah salah satu sumber amino acid termurah dan mudah didapati terutama di salon-salon kecantikan..
tapi hebat ini lain macam, rasa geli tekak nak makan kicap sekarang..
rambut yang diekstrak akan dijadikan serbuk2 halus yang akan digunakan untuk membuat kicap..
dan mereka-mereka di China tak akan menjumpai sehelai pun rambut dalam kicap mereka sebab rambut da dijadikan serbuk awal2 lagi..
macam-macam!
nota buku: kalau la yang dikutip dari salon tu rambut yang berkutu..tak ke lagi berperisa kicap tu?walla!
Betul ke ni? China ni mmg mcm2 benda dia nak buat supaya kos pembuatan jd murah.. Mcm kes susu bayi dulu tu.. Haish, lepas tu membahayakan kesihatan..
ReplyDeleteyup..yan baca kat infiniti..kalau kak najla nak baca lagi detail, baca kat link ni http://r17delima.blogspot.com/2011/05/rambut-manusia-sumber-makanan-moden.html..sian orang2 china kan?
ReplyDelete